ΤΟ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

4 Responses to ΤΟ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ.

 1. Ο/Η maria λέει:

  καλησπερα φιλε Μαριε….πολυ ενδιαφερον….πραγματι…..αλλα η δικη μου απορια ειναι, πως μπορεσαν να την εντοπισουν και να την μελετησουν αυτη τη "blach massive hole", αφου "καταπεινει" τα παντα στο περασμα της…..????(εαν κανω λαθος και δεν καταλαβα καλα το θεμα, να με συγχωρεις..)καλη εβδομαδα να εχουμε…..!!!

 2. Ο/Η Lady of Avalon λέει:

  Mια ακομη θεωρία που δεν έχει όμως αποδειχθεί…Καλό σου βράδι Μάριε!

 3. Ο/Η yannidakis λέει:

  μαυρες τρυπες.δεν καταλαβαινα ποτε τι ειναι, μεχρι που εκατσα να διαβασω πολυ, για να απαντησω στις ερωτησεις μου περι αυτων :[

 4. Ο/Η Mάριος λέει:

  Θα απαντήσω και στους τρεις σας. Βασικά η θεωρία της σχετικότητας προβλέπει τέτοιου είδους αντικείμενα να υπάρχουν στη σύμπαν. Το πως τα "βλέπουν" οι επιστήμονες είναι όντως ένα πολύ καλό ερώτημα. Βασικά δε βλέπουν ποτέ τις μαύρες τρύπες αφού "καταπίνουν" ότι βρουν , ακόμα και το φως. Τις βλέπουν γιατί σε μια περίοδο τις ζωής τους δημιουργείται ένα είδος "δίσκου" ακτινοβολιών γύρω τους, αλλά μετά αυτός(ο δίσκος) πλέον παύει να φαίνεται..Η Θεωρία των "μαύρων τρυπών" έχει προχωρήσει τόσο πολύ που πλέον μιλάμε για τις "γκρι τρύπες".Η θεωρία αυτή(οι γκρι τρύπες)λέει πως οι τρύπες αυτές ρουφάνε ύλη από την μια πλευρά και την εκτοξεύουν στο διάστημα απ την άλλη. Μια θεωρία με πολύ βάσιμα επιχειρήματα. Τέτοιες "γκρι τρύπες" υπάρχουν κυρίως στα κέντρα των γαλαξιών.Η Θεωρία των μαύρων τρυπών έλεγε πως είναι αδύνατο να φύγει η ύλη αφού πέσει μέσα.Ένα βιβλίο μου σχετικά με το θέμα, στο κεφάλαιο "βαρύτητα εναντίον φωτός", γράφει:" Το φως που πέφτει σε μια μαύρη τρύπα, δε θα σβήσει αμέσως μόλις χτυπήσει στον επιφανειακό ορίζοντα. Το πιθανότερο είναι, οι διάδρομοι διαφυγής για τις ακτίνες του φωτός, να συνωθούνται σε έναν στενό κώνο εξόδου. Οι ακτίνες φωτός που ακολουθούν σχεδόν παράλληλες τροχιές με τον ορίζοντα κάμπτονται περισσότερο από τη καμπυλότητα του χωρόχρονου\’ όλ και περισσότερο συλλαμβάνονται από τη μαύρη τρύπα μέχρις ώτου, ακριβώς πριν τον επιφανειακό ορίζοντα, μόνο αυτά που κινούνται προς τον επιφανειακό ορίζοντα μπορούν να διαφύγουν. Σ\’ αυτή τη μάχη με τη βαρύτητα, ακόμη και το φως χάνει την ενέργεια του και μετατοπίζεται σε μεγαλύτερα μήκη κύματος, με αποτέλεσμα να κοκκινίζει. Ο διάδρομος αυτός για το φως που διαφεύγει, στρεβλώνεται επίσης από την καθυστέρηση του χωρόχρονου που οφείλεται στο σπιν της μαύρης τρύπας. Ο στενός κώνος εξόδου φωτός, κάμπτεται αθρόως προς τον ισημερινό της μαύρης τρύπας, για να περιέλθει σε ελικοειδή τροχιά στην εργόσφαιρα, πριν τελικά διαφύγει"Ουσιαστικά όσο περισσότερη ύλη εισέρχεται σε μια μαύρη τρύπα τόσο μεγαλύτερη γίνεται αυτή. Τρώγοντας μεγαλώνει.Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν πως ενδεχομένως να υπήρξαν μαύρες τρύπες κατά τα πρώτα στάδια δημιουργίας του σύμπαντος.ΚΑΙ ΛΕΥΚΕΣ ΤΡΥΠΕΣ…υπάρχουν και κάποιες λύσεις εξισώσεων στην θεωρία της γενικής σχετικότητας που επιτρέπουν την ύπαρξη λευκών τρυπών. Αυτό το αντικείμενο είναι όμως ακόμα υποθετικό και δε γνωρίζουμε πολλά.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.