Η ΝΕΡΑ’Ι’ΔΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

Η ΝΕΡΑ’Ι’ΔΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

 

Σε μια πολύ μακρινή εποχή, ζούσε στο στη θάλασσα της Φωτιάς μια Νεράϊδα. Την θάλασσα λοιπόν αυτή τη λέγανε έτσι επειδή η αγάπη της για όλα τα όντα είχε ένα κατακόκκινο χρώμα που καθρεφτιζόταν στη θάλασσα

Κάποτε όμως έγινε κάτι πολύ κακό.

Η Νεράϊδα αυτή ήξερε το πραγματικό όνομα του Δημιουργού. Έτσι, κάποια στιγμή  χρησιμοποίησε για μια ιδιοτελή πράξη το πραγματικό όνομα του Θεού. Η νεράϊδα, που πίστευε πως ποτέ δε θα γινόταν γνωστή η βέβηλη πράξη της στο Θεό,  έπρεπε τώρα να τιμωρηθεί.

Έτσι ο Θεός καταράστηκε τη Νεράϊδα αυτή ποτέ να μην φέρει στο κόσμο ζωντανά παιδιά. Η νεράϊδα γέλασε αρχικά νομίζοντας πως ο Θεός της είχε δώσει μικρή τιμωρία και πως έτσι δε θα πάθαινε τίποτα.

Σύντομα ξέχασε την κατάρα.

Μέτα από μερικούς μήνες έπιασε από έναν θνητό παιδί και ήταν πολύ χαρούμενη. Μα όταν έφτασε η ώρα της γέννας το μωρό ήρθε στο κόσμο νεκρό, και τότε θυμήθηκε την κατάρα που είχε πέσει πάνω της.

Το μίσος και οργή της κατά του Θεού ήταν απερίγραπτα. Το κλάμα της ακούστηκε εκείνη τη μέρα παντού και οι αδελφές της σήκωσαν τεράστια  κύματα γιατί και κείνες πόνεσαν για το μωρό.

Μα δεν έφτανε αυτό. Η Αγάπη της που χρωμάτιζε κόκκινη της Θάλασσα είχε γίνει Θυμός και Μίσος. Τα νερά στη Θάλασσα έγιναν πύρινες γλώσσες φωτιάς αντικατοπτρίζοντας έτσι αυτό που ένιωθε η νεράϊδα.

Ο Θεός όμως τα είδε όλ’ αυτά και έκρυψε αυτή τη πύρινη θάλασσα κάτω από τη γη. Τη νεράϊδα αυτή την λέγανε Χελλ και ο τόπος αυτός ονομάστηκε επίσης έτσι.

Έτσι, όταν κάποιο ηφαίστειο ξυπνάει, είναι ο πόνος της νεράϊδας Χελλ που θυμάται το μωρό που έχασε και που θέλει να βγει πάλι στην επιφάνεια της γης.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Η ΝΕΡΑ’Ι’ΔΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ

  1. Ο/Η yannidakis λέει:

    φοβερη ιστορια.Τι κριμα μια απερισκεψια να εχει αυτην την τροπη στα πραγματα, στη φυση ολοκληρη.Θα μπορουσε να ειναι μια ομορφη νεραϊδα που θα μετεδιδε απλετο ερωτισμο & καλοσυνη στους γυρω της.Τωρα απλα θα ζησουμε ολοι με την καταρα αυτη :[

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.