Ο ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ(Α’ ΜΕΡΟΣ)

ΧΡΟΝΟΣ

2028 Μ.Χ.

Πλανήτης Γη

 

Στη Γη έχουν επικρατεί αναταραχή κρατικά σκάνδαλα αποκαλύπτονται το ένα μετα το άλλο σε όλα σχεδόν τα κράτη. Η Γαλλική εφημερίδα Le monde αναγκάζει με αποκαλυπτικά άρθρα της τον Πρόεδρο της χώρας να προβεί σε παραίτηση ύστερα από μια μυστηριώδη πηγή που της έδωσε βίντεο με παιδικό πορνογραφικό υλικό που είχε ο ανώτατος άρχοντας της χώρας.

To τηλεοπτικό κανάλι ΤV 5 προσπάθησε να πάρει συνέντευξη από το τον πρώην πρώτο πολίτη αλλά μάταια. Ο κόσμος έχει σοκαριστεί αλλά ταυτόχρονα είναι πολύ θυμωμένος με το "υλικό" που μάζευε στην κατοχή του ο Πρόεδρος.

Στην Αγγλία δημοσιοποιήθηκε πως θα γινόταν η αναθεώρηση ενός άρθρου του Συντάγματος που είχε σχέση με την Ελευθερία του Τύπου. Οι πολίτες της Βρετανίας είναι αγανακτισμένοι. Η κυβέρνηση πέφτει.

Ιταλία. Η φοροδιαφυγή του Προθυπουργού, του Υπουργού Οικονομίας, και του Υπουργού Διπλοματικών Σχέσεων αποκαλύπτονται ένα μήνα μετά την πτώση της Βρετανικής κυβέρνησης .Η αντιπολίτευση φωνάζει για εκλογές.

Το αίτημα γίνεται δεκτό αλλά μες την ταραχή στρατιωτικοί παίρνουν τα ηνία της χώρας. Ο φασισμός είναι πια γεγονός.

Αίγυπτός. Δολοφονείται ο εκεί Πρόεδρος μες την κρεβατοκάμαρα του. Φημολογείται πως αυτό ήταν ενέργεια Ισραηλινού εξτρεμιστή καθώς ο βρέθηκε ένα διαβατήριο που φαίνεται να έπεσε απ το δράστη. Οι δυο χώρες ξεκινάνε πόλεμο. Μια βδομάδα μετά την δολοφονία του Αιγύπτιου επιβάλλονται τα όπλα. Η χούντα είναι και κει γεγονός.

ΗΠΑ. Ένα Κολοσσιαίο οικονομικό σκάνδαλο ξεσπά. Όλοι το ονομάζουν Watergate2.Eιναι η δεύτερη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που παραιτείται Πρόεδρος.

Παρόμοια σκάνδαλα συμβαίνουν σχεδόν παντού, Κούβα, Μεξικό, Χιλή, Αλγερία.

Στη Νότιο-Αφρικανικη Δημοκρατία επικρατεί αναρχία. Η εγκληματικότητα έχει φτάσει το 80%.Η κυβέρνηση αδυνατεί να κάνει κάτι και η αντιπολίτευση την αναγκάζει σε παραίτηση. Η Αγκόλα, το Τσαντ, και το Κονγκό είναι σε εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ τους. Η διαρροή ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΗΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ τους φέρνει στη σύραξη. Οι ηγέτες τους καταργούν το σύνταγμα της χώρας και στέλνουν στο εκτελεστικό απόσπασμα την αντιπολίτευση. Ο μεταξύ πόλεμος θεωρούν ότι είναι πιο σημαντικός και πως δεν πρέπει να αποσπούνται από "προδότες".

Ο Πλανήτης ζει με δυο λόγια μια ταραγμένη εποχή.

 

ΧΡΟΝΟΣ

5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2029

Τόπος Αλάσκα, Γιούκον

 

Ο χειμώνας αδυσώπητος. Παντού πάγοι και χιόνια.

Μόνο τα περήφανα έλατα έμοιαζαν να αγνοούν περήφανα τις άγριες καιρικές συνθήκες.

Τα βουνά ήταν  απόμακρα και χωρίς καμία ζωή. Όμως το "χωρίς καμία ζωή" ήταν λάθος. Μέσα στα βουνά υπήρχε ένα Άκρως Απόρρητο Στρατιωτικό κέντρο. Μια λευκή μικρή πόρτα άνοιξε στο πλάι ενός βουνού και ένας Λοχίας βγήκε έξω με το όπλο του. Ήταν ο λοχίας Α’ι’ς Χάντερ. Έφτυσε γεμάτος νεύρα στο χιονισμένο έδαφος."Η ζωή τελικά είναι μια σκύλα" μονολόγησε.

"Κρυβόμαστε απ’ όλο τον κόσμο και για τι λόγο;;; Για να μας πουν ότι δεν κάνουμε καλά τη δουλειά μας, για να μας στείλουν μόνους μας μες στη παγωνιά να ανιχνεύσουμε λέει μήπως υπάρχει πιθανός εχθρός!!!Χα!!!!Σε ποιόν τα πουλάνε αυτά;;;"

Kοίταξε πάνω από τον αριστερό του ώμο ψηλά. Μια κρυφή κάμερα ήταν τοποθετημένη πάνω στο βράχο. Λογικά δεν μπορούσε να τις δει οποιοσδήποτε αλλά αυτός δεν ήταν ο οποιοσδήποτε. Ο λόχος του είχε αναλάβει την τοποθέτηση των εξωτερικών καμερών. Ήξερε που βρίσκονταν όλες. Κοίταξε με νεύρα προς την κάμερα. Η κάμερα φάνηκε σα να ζούμαρε στην θυμωμένη έκφρασή του.

Ο Λοχίας κατάλαβε ότι τον παρακολουθούσαν και ξεκίνησε το δρόμο του προς το κοντινό δάσος. Σιγομουρμούρισε κάτι βρισιές και κατάρες. Το παχύ χιόνι έφτανε σχεδόν στο γόνατο και να ήθελε να νιώθει ζεστός ήταν καλύτερα να κινηθεί.

Μες στο στρατιωτικό κέντρο στην Αίθουσα παρακολούθησης υπήρχαν πάνω από 3.000.000 οθόνες. Ο μαύρος σκληροτράχηλος στρατηγός, Τόμας Μπολντ, φάνταζε πολύ δυσαρεστημένος. Πήρε με το δεξί χέρι το πούρο του και τράβηξε μια γερή ρουφηξιά. Έπειτα έπιασε με το αριστερό του δείχτη το σαγόνι, σα να σκεφτόταν  κάτι. Τα τραχιά χαρακτηριστικά του προσώπου έκαναν τους άντρες του να το φοβούνται πιο πολύ. Μια χαρακιά υπήρχε στο αριστερό του μάγουλο "παράσημο" (όπως έλεγε ο ίδιος)που απέκτησε στο πόλεμο του κόλπου κατά την εισβολή στο Ιράκ.

Με ύψος 2.20 και τους μυς να είναι έτοιμους να σκίσουν τα ρούχα του, ο Τόμας Μπολντ κοίταξε αυστηρά έναν νεοφερμένο αξιωματικό που είχε πάει να του δώσει αναφορά.

"Σερ" είπε ο αξιωματικός "Ευπειθώς αναφέρω πως όλα τα συστήματα ελέγχου είναι έτοιμα. Σερ!!!"

"Μπράβο σου καινούργιε. Θα ανταμειφθείς γι’ αυτό καλά. Πάρε δυο βδομάδες έξοδο!!!Σου αξίζουν!!!

Βρες και καμιά γυναίκα στην πόλη να περάσεις καλά!!!"

Ο αξιωματικός έφυγε χαρούμενος.

"Ηλίθιε" ψυθίρισε ο Τόμας Μπολντ όταν έφευγε ο αξιωματικός.

"Απλά θέλω να έχω όσο λιγότερο ανίκανους εδώ πέρα" μονολόγησε.

"God bless America…"

Ήταν το κινητό!!!Ο ήταν Στρατάρχης Σογρίλο Σογρία!!!

"Μάλιστα Στρατάρχα μου….ναι Στρατάρχα μου…..όπως επιθυμείτε Στράταρχα μου"

Ο Τόμας Έκλεισε το κινητό οργισμένος. Ένα υπέρ-απόρρητό πρόγραμμα  θα κοβόταν!!!Το δικό του ή ένα άλλο του είχε πει ο Στρατάρχης στο κινητό!!!

Δεν μπορούσε να μείνει απαθής. Ο θυμός του ήταν μεγάλος. Τώρα θα τους έδειχνε που ήθελαν να του ακυρώσουν το πρόγραμμά του. Κάλεσε έναν αξιωματικό.

"Στείλε μήνυμα σε όλους πως αναστέλονται όλες οι άδειες!!!Έχουμε πρόβλημα!!!"

"Μάλιστα σερ"

Ο Τόμας κατευθύνθηκε πήγε σε κάποιον που διαχειριζόταν έναν υπολογιστή. Τράβηξε άλλη μια ρουφηξιά απ το πούρο του.

"Θέλω να παρακάμψεις όλα τα συστήματα του υπουργείου αμύνης των ΗΠΑ" του είπε.

"Μα είναι νόμιμο αυτό;;;"

O Tόμας μίλησε αγριωπά "Άκουσες τι σου είπα;;; Eγώ είμαι ο νόμος εδώ!!!"

Φοβισμένος ο τεχνικός άρχισε να παρακάμπτει.

"ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΌΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ.ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ.ΕΧΘΡΟΣ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ…ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ: OΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΕΟΥΝ" είπε μια φωνή από ένα μεγάφωνο.

"Εεεε….κύριε, απλά είναι ο συναγερμός που όταν παράκαμπτονται τα συστήματα του υπουργείου αμύνης….."

Ναι, ναι ξέρω….μη σε νοιάζει, είπε αδιάφορα ο Στρατηγός Τόμας Μπολντ και ρούφηξε για άλλη μια φορά με ικανοποίηση το πούρο του.

"Είμαστε κοντά στη επιτυχία" είπε.

"Τώρα βάλε νέο κωδικό στα συστήματα. Θέλω να είναι όσο πιο πολύπλοκος γίνεται"

"Μάλιστα"

"Κύριε, έχετε τηλέφωνο απ το πεντάγωνο"  είπε κάποιος στον Τόμας.

Ο Τόμας είπε πάλι αδιάφορα "Το περίμενα"

"Πες τους ψέματα πως μόλις έφυγα για Ουάσιγκτον"

"Μου αποσπάνε την προσοχή!!!" μίλησε νευριασμένα."Πρέπει να σταματήσει αυτό"

Κατευθύνθηκε σε έναν άλλον τεχνικό.

"Ας" του είπε, "θέλω  τις ακριβείς συντεταγμένες του Πεντάγωνου"

Ο Ας ήταν φίλος του. Αν και είχαν διαφορά βαθμών μεταξύ τους ωστόσο τον καλούσε που και που στο γραφείο του για ένα ποτήρι ουίσκι, να τα πούνε σα δυο παλιοί καλοί φίλοι.

Ο Ας του έδωσε σε ένα χαρτί τις συντεταγμένες.

Ας ενεργοποίησε το πρόγραμμα "πλανητική παρακολούθηση. Θέλω όλους τους διαθέσιμους δορυφόρους στο πρόγραμμα. Παρέκαμψε τα δορυφορικά κατασκοπευτικά συστήματα των άλλων κρατών και κάνε τους δορυφόρους τους δικούς μας."

"Μάλιστα"

"Α, και πριν ξεκινήσεις βάλε σε ισχύ  το πρόγραμμα "πόλεμος των άστρων" για τυχόν αντίποινα.

Όλοι είχαν καταλάβει τι συνέβαινε!!!!

Ο Τόμας δεν έκανε μόνο πραξικόπημα αλλά ήταν έτοιμος να κάνει και πόλεμο με όλα τα κράτη.

"Παγιδέψτε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς δορυφόρους κάθε εικόνα, ήχος, βίντεο που να αναφέρει για τις παρακάμψεις που κάνουμε τώρα θέλω να στέλνεται στο αρχείο του υπολογιστή μου αμέσως. Οι….."

"Τόμας έχουμε πρόβλημα"

Ήταν ο Ας!!!Μόνο τρια άτομα τον έλεγαν με το όνομά του!!!Ο Πρόεδρος, ο Στράταρχης Σοργίλο Σοργία και ο Ας.

"Τι είναι;;;" ρώτησε ήρεμα.

"Έχουμε ήδη πάνω από 1.000.000 ήχους και εικόνες να σας στείλουμε. "

"Πρέπει να κινηθούμε πιο γρήγορα." είπε σκεπτικά ο Στρατηγός.

"Το ίντερνετ!!!ρίξτε τον υπερ-ιο στο ίντερνετ!!!!!"

"Αυτό θα γίνει Τόμας!!!Εχε μου εμπιστοσύνη!!!"

Στην αίθουσα παρακολούθησης επικρατούσε νευρικότητα!!!!Οι τεχνικοι ίδρωναν πάνω απ τις οθόνες και τους πήγαιναν διάφοροι στρατιώτες νερό και φαγητά για να μην σηκωθούν.

Ο Τόμας κατευθύνθηκε προς το γραφείο του τρίβοντας τα χέρια του.

Όταν μπήκε μέσα άνοιξε ένα συρτάρι και έβγαλε ένα κουτί με κουβανέζικα πούρα.

Πήρε ένα και το κοίταξε προσεχτικά

"Μπορεί να αρχίσαμε ένα πόλεμο αλλά και ένα πούρο πάντα χρειάζεται" είπε χαμογελώντας.

Το άναψε και τράβηξε μια γερή ρουφηξιά.

Τότε ξαφνικά……

 

 Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ Β’ ΜΕΡΟΣ

(και ακόμη είμαστε την αρχή της ιστορίας να φανταστείτε.

Ο κατάσκοπος δεν φαίνεται  ακόμη στο στο Α’ Μέρος αλλά

είναι τρομερός!!!)

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

19 Responses to Ο ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΤΩΝ 5 ΗΠΕΙΡΩΝ(Α’ ΜΕΡΟΣ)

 1. Ο/Η Contessa's λέει:

  Πωπω Μάριε είσαι απίθανος!!!! Μπράαααβο σου!!! Τύφλα νάχει ο Ζεράρ ντε Βιλιέ με τον "Μάλκο" του…….Φοβερή μορφή ο Τόμας με το 2.20 μ. ύψος και τους δυνατούς μυς…..σίγουρα δε θάθελα να του πάω ποτέ κόντρα….Ο κακός χαμό επικρατεί στο πρώτο εξαιρετικά ενδιαφέρον μέρος και αναμένω με ανυπομονησία το δεύτερο!!!!!Εύγε φίλε μου!!!!! Καλημέρα :))

 2. Ο/Η Mάριος λέει:

  Ευχαριστώ contessina μου.Δε φανταζεσαι πόσο κουραστηκα.Όλο το βράδυ το έγραφα.

 3. Ο/Η Annyra λέει:

  Καλή Κυριακή συνοδοιπόρε Μάριε.Συγχαρητήρια καταπληκτικό το βρίσκω! Έχεις όμορφη γραφή….Περιμένω με αγωνία τη συνέχεια….Βάλε και λίγο μυστικισμό μέσα…(εάν επιτρέπετε βέβαια).Να είσαι πάντα φωτεινός, χαρούμενος, δημιουργικός.Άννα

 4. Ο/Η yannidakis λέει:

  Xριστός Ανέστη!η αρχη ηταν εξαιρετικη!προβλεπω πως ο Ας θα εχει σημαντικο ρολο στην υποθεση. Μαλλον, το απαιτω! Τον εχω ηδη συμαπθησει παρα πολυ.Μας εβαλες πολυ καλα στο κλιμα που επικρατει ανα τον κοσμο και φυσικα εκδηλη ειναι η ανησυχια για το πως ακριβως μπορει να ανακαμψει ο πλανητης.Εκει στην Αλασκα νομιζω πως εχουμε να διαβασουμε πολλα ακομα.Μπραβο Μαριε για την πολυ ενδιαφερουσα αρχη σου. Αναμενουμε εν καιρω το Β\’ μερος!

 5. Ο/Η Mάριος λέει:

  Αnnyra στο συγκεκριμένο δε ταιρίαζει ο μυστικισμός.Είναι κατασκοπείας όπως θα δεις και στη συνέχεια.

 6. Ο/Η Mάριος λέει:

  Επίσης το όνομα του Στρατάρχη Σοργίλο Σοργία είναι αναγραμάτισμός.Άραγε θα βρείτε τι σημαίνει;;;(Αντε πάλι σας έβαλα "γρίφο")

 7. Ο/Η Υπήρξα λέει:

  Εχουμε πρόβλημα ε?Με τρομάζετε εσυ κι ο άγριος γρίλος σου με τους ιου σας! Λεω να βάζω το πισι μου στον κλιβανο αποστείρωσης κάθε βραδυ.

 8. Ο/Η Mάριος λέει:

  χαχαχααχα….οχι και αγριος γρίλος!!!αγριος δλδ ναι αλλα γρίιλος οχι!!!!!!!!!!

 9. Ο/Η Mάριος λέει:

  Αχ βρε Λύδια με εκανες και γελασα…..γρίλος λεει!!!!ΧΑΧΑΧΑΑΧΑ………..αχ μη ….η κοιλιά μου..χαχαχαχα.

 10. Ο/Η Υπήρξα λέει:

  Να σου πω κι ενα αλλο? Με το γρίλοο..Που λες..ενας ταξίδευε νύχτα και….Αστο καλυτερα γιατι θα γίνεις οργΪλος!

 11. Ο/Η Mάριος λέει:

  χαχαχα…..το βρηκε!!!

 12. Ο/Η Υπήρξα λέει:

  Σσσσσ.. οχι παιζουμε;)Περισεύει κι ενα σ, τι να το κανω?Αυριο θα φτιάξω θπανακοπιτα να το βάλω μεσα?Παντως το Σιργαλος θα του πήγαινε καλύτερα.

 13. Ο/Η Mάριος λέει:

  Χαχαχαχα….όλο με κανεις και γελάω!!!You make my day!!!!!

 14. Ο/Η Annyra λέει:

  Μια υπέροχη εβδομάδα στο διάβα σου και μια όμορφη ημέρα συνοδοιπόρε.Λόγο μυστηρίου Μάριε…μπορεί και δένει όμορφα ο μυστικισμός….Αν προσέξεις πάντα υπάρχουν αναφορές στα κατασκοπικά βιβλία, ταινίες, κ.λ.π., στο μυστικισμό ή στην θρησκεία….Μπορεί όμως και να κάνω λάθος….Πάντως μην σε επηρεάσω… μου αρέσει η γραφή σου και περιμένω το Β΄ μέρος. Να είσαι πάντα φωτεινός, χαρούμενος, δημιουργικός.Άννα

 15. Ο/Η Contessa's λέει:

  Καλημέραααα!!!! Πώς πάνε τα πράγματα εκεί κατά Αλάσκα μεριά; Καμιά εξέλιξη; Ο Ας τι κάνει; Κι ο Τόμας με τις ραδιουργίες και τη σιωπηλή επανάστασή του;Μμμμμ…..προβλέπω το β΄ μέρος ακόμα πιο συναρπαστικό!!!!!

 16. Ο/Η Mάριος λέει:

  Αφήστε, με έπιασε τενοντίτιδα πολύ άσχημα και περιμένω να περάσει για να γραψω το δεύτερό μέρος φίλες μου που θα είναι επίσης πολύ μεγάλο.Πάντως contessina θα το τελειωσω δεν υπάρχει περίπτωση.Μάλιστα προβλώ ότι θα έχουμε και τρίτο μερος γιατί είναι τεράστιο.Φίλη μου Annyra θα μου άρεσε και μένα η ιστορία αυτή να έχει μυστικισμό αλλά θα "χαλάσει"!!!!Φαντάσου ας πούμε τον James Bond σε μια ιστορία με φαντάσμα!!!Δε θα πήγαινε!!!!

 17. Ο/Η Mάριος λέει:

  Διορθωση στο προηγουμενο μου σχόλιο, αντι προβλω διαβαζε προβλέπω.Στο πληκτρολογιο μου κολλάνε καποια πλήκτρα.

 18. Ο/Η erato λέει:

  Καλησπέρα Μάριε έχω χάσει επεισόδια δεν είδα τίποτα ξέρεις λόγω δουλειάς .Τώρα το διαβάσα έχει πλοκή το θέμα και είναι συναρπαστικό !!Αντε και σενάριο να γράψεις σου πάει τεέλειο είναι!!

 19. Ο/Η Thanasis- λέει:

  Καλή συνέχεια και καλή δύναμη Μάριε…

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.