Cyber-Drugs

iDoser: Τα ψηφιακά ναρκωτικά του Internet

 
iDoser: Τα ψηφιακά ναρκωτικά του Internet

Το ναρκωτικό που αναμένεται να σημαδέψει τον εικοστό πρώτο αιώνα δεν θα μπορούσε παρά να κατασκευάζεται και να διακινείται μέσω Ιντερνετ. Ο λόγος για το iDoser, τη νέα εθιστική «ουσία» που κάνει θραύση σε όλο τον κόσμο και δεν λαμβάνεται με χάπια, ενέσεις ή εισπνοές, αλλά κυκλοφορεί σε ψηφιακά αρχεία, που οι χρήστες κατεβάζουν εύκολα από το Διαδίκτυο. Η «δόση» είναι βασισμένη σε ηχητικά κύματα, τα οποία έχουν ενσωματωθεί με ειδική επεξεργασία σε κοινά μουσικά αρχεία .mp3 και πωλούνται ως αρχεία .drg. Οι χρήστες δεν έχουν παρά να τα αναζητήσουν στις εκατοντάδες ιστοσελίδες-βαποράκια, να τα κατεβάσουν στον υπολογιστή τους και με ένα ειδικό πρόγραμμα, που διατίθεται δωρεάν στο Ιντερνετ, να τα αποσυμπιέσουν, να τα ακούσουν και να φτιάξουν… κεφάλι στην κυριολεξία, αφού τα ηχητικά αυτά ναρκωτικά δρουν κατευθείαν στον εγκέφαλο.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί, πρόκειται για συγκεκριμένα κύματα συχνότητας 3 έως 30 Hertz (τα λεγόμενα υποηχητικά κύματα) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου προκαλώντας διάφορες αντιδράσεις. Για παράδειγμα, τα κύματα άλφα (τα οποία κυμαίνονται από 7 έως 13 Hertz) έχουν χαλαρωτική δράση, όμως υπάρχουν και άλλα που προκαλούν αντιθέτως υπερδιέγερση και ευφορία.

Ηδη οι αρχές έχουν εντοπίσει αμέτρητες ιστοσελίδες όπου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν τη δόση τους. Μάλιστα, υπάρχει και ιστοσελίδα όπου παρέχονται οδηγίες χρήσης του νέου ναρκωτικού για τους αρχάριους και πωλούνται CDs με τραγούδια-«δόσεις». Οπως συμβαίνει σε αρκετές περιπτώσεις και με τα κοινά ναρκωτικά, οι πρώτες χαμηλές «δόσεις» παρέχονται δωρεάν, με στόχο την προσέλκυση νέων πελατών. Ακόμα όμως και οι πιο ισχυρές «δόσεις» προσφέρονται σε πολύ χαμηλές τιμές (περίπου 5 ευρώ το τραγούδι), παρά το γεγονός ότι μπορούν να ξαναχρησιμοποιηθούν αμέτρητες φορές. Την ίδια στιγμή, στο YouTube μπορεί να βρει κανείς πολλά σχετικά βιντεάκια και να δει νέους να παραληρούν από ευφορία τη στιγμή που δοκιμάζουν το ναρκωτικό της ψηφιακής εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση των υποηχητικών κυμάτων δεν είναι κάτι καινούργιο για τις αστυνομικές αρχές, οι οποίες στο εξωτερικό τα χρησιμοποιούν ως κατασταλτικά μέσα, για παράδειγμα, στις ντισκοτέκ ώστε να ηρεμούν τη νεολαία. Η χρήση τους έχει πραγματοποιηθεί στο παρελθόν και σε στρατιωτικούς χώρους. Παρ’ όλα αυτά, οι κίνδυνοι για την υγεία που σχετίζονται με τη χρήση των cyber-ναρκωτικών δεν έχουν διαπιστωθεί ακόμα. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει έρευνες σχετικά με το μέγεθος και τις επιπτώσεις του εθισμού.

Πρόσφατα, Ιταλοί ερευνητές μελέτησαν και υπολόγισαν την αθροιστική επίδραση του ήχου και του ecstasy στον εγκέφαλο πειραματόζωων. «Χορηγήσαμε σε ποντίκια μία μικρή δόση ecstasy ανίκανη να προκαλέσει την παραμικρή νευρολογική επίδραση και στη συνέχεια χορηγήσαμε στα ίδια ποντίκια μία “δόση” ήχου 95 ντεσιμπέλ, τη μέγιστη που επιτρέπεται στις ντισκοτέκ. Αμέσως διαπιστώσαμε ενίσχυση της επίδρασης του ecstasy. Και όχι μόνο: όταν αυξήσαμε την αρχική δόση του ecstasy, η μετέπειτα “δόση” του ήχου προκάλεσε ενίσχυση της επίδρασης που διήρκεσε πέντε ολόκληρες ημέρες» εξήγησε ο Μικελάντζελο Ιανόνε, ερευνητής από το Ινστιτούτο Νευρολογικών Επιστημών του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών του Καταντζάρο. «Αυτό εξηγεί γιατί ορισμένα είδη ναρκωτικών, όπως για παράδειγμα το ecstasy, καταναλώνονται σε ιδιαίτερα μεγάλες ποσότητες σε περιστάσεις όπως ρέιβ-πάρτι, όπου προφανώς η μουσική ενισχύει την επίδρασή τους».Espresso News

 
 
 
_________________________________________________________________________________________________________________________
O ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΑΥΤΗ
Μάλιστα!!!
Άλλος ένα εθισμός που θα πρέπει να προσέχουν οι γονείς να αποφεύγουν τα παιδιά τους!!!!
Δεν μας έφταναν τα κανονικά ναρκωτικά τώρα έχουμε και ψηφιακά!!!
Το ίντερνετ(και ο κόσμος του)είναι φυσικά μα μορφή της "πραγματικής" κοινωνίας, αλλά πιστευώ
πως καλό θα ήταν αντί να φέρνουμε σε αυτό τα αρνητικά χαρακτηριστικά του κόσμου μας ή του περιβάλοντός μας
θα μπορούσαμε να φέρουμε τα θετικά και να το κάνουμε όμορφο.
Δεν χρειάζεται να κάνουμε και το διαδίκτυο κάτι ζοφέρο και απεχθές!!!
This entry was posted in News and politics. Bookmark the permalink.

18 Responses to Cyber-Drugs

  1. Ο/Η Lady of Avalon λέει:

    Πρώτη φορά το ακούω αυτό!Για μένα μέχρι τώρα το ναρκωτικό μου ήταν η συνομιλία μου με κάποια ψυχή στο μσν… Ευτυχώς που μόλις το κατάλαβα το έκοψα και τώρα βρίσκομαι στο στάδιο απεξάρτησης… 😛

  2. Ο/Η yannidakis λέει:

    Χριστός Ανέστη!Ειναι αληθεια πως αποτελει εδω και αρκετο καιρο μια νεα μορφη απειλης για τον ανθρωπο απο τη χρηση του διαδικτυου.Οχι οτι το φανταζομασταν, αλλα ηταν αναμενομενο "κατι τετοιο" να συμβει..Τροποι προφυλαξης; Φανταζομαι μιλαμε για την προστασια των παιδιων που θα πρεπει εως οτου να ειναι συνειδητοποιημενα, να ελεγχονται απο μια ακομη αιτια οσο κι αν αυτο ακουγεται δεσμευτικο και ασχημο.

  3. Ο/Η Βεατρίκη λέει:

    Βρε Μάριε!Τι στο καλό ειδήσεις είναι αυτές!! Είχα ακούσει από παλιά οτι υπάρχουν τραγούδια και μάλιστα mp3 που στοχεύουν στο υποσυνείδητο του ακροατή, γιατί πίσω από την μουσική ή τα λόγια τα εμφανή, έχουνε υποκρύψει άλλα ύπουλα μηνύματα που χτυπάνε κατευθείαν στο υποσυνείδητο υποβάλλοντας δόγματα, απόψεις και ο,τι έχει κρυφό σκοπό ο συντάκτης τους, απεμπολώντας έτσι την ελεύθερη βούληση στον ακροατή και κατευθύνοντά τον υποδόρια….Επονομάστηκαν σατανικά κόλπα! Αυτά που σου λέω τα διάβαζα πριν χρόνια..Αλλά τόσο εξειδικευμένα, πρώτη φορά τα μαθαίνω στην καταχώρησή σου! Φοβερό! Και για σκέψου,..πόσο μαζικά μπορούνε να δράσουνε αυτά! Να κατευθύνουν ολάκερο κόσμο προς τα που θέ΄λουνε κάποιοι..Εφιαλτικό..γιατί δεν το πιστεύω οτι είναι δήθεν μόνον για χαλάρωση, υπεδιέγερση και τα τοιαύτα….Εδώ είναι η κόλαση, εδώ!Μάριέ μου, σε ευχαριστώ για την ενημέρωση..Νάσαι καλά..Σου εύχομαι, λόγω των Αγίων Ημερών, Χρόνια πολλά και Καλά!,

  4. Ο/Η Mάριος λέει:

    Ίσως(λέω "ίσως" γιατί δε θέλω να γίνω συνομσιολόγος που βλέπει πάντού διάφορα μυστικά)Βεατρίκη να έχουν γίνει στρατιωτικά πειράματα για να κάνουν έλεγχο της σκέψης των πολιτών(το λεγώμενο mind control)και στο κατα λάθος(μπορεί να έγινε κατα λάθος άραγε;;;)να βρήκαν τα cyber drugs.Παρατραβηγμένο;;;Eπιστημονική φαντασία;;;;To αφήνω στην κρίση του καθενός.

  5. Ο/Η MARIA λέει:

    Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ,ΟΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΟΣΟ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΑΛΛΟΓΙΣΤΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟΥ.ΜΠΡΑΒΟ ΜΑΡΙΕ ΦΟΒΕΡΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ,ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑΚΑΛΗΜΕΡΑ

  6. Ο/Η Mάριος λέει:

    Μαρία εδω θα διαφωνήσω.Η φαντασία, όπως το βλέπω εγω, δεν ειναι δημιουργημα της λογικής.Μάλλον το αντίθετο θα υποστήριζα.

  7. Ο/Η MARIA λέει:

    ΟΛΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΙΕ ΜΟΥΣΚΕΨΟΥ ΤΟΦΙΛΙΑ

  8. Ο/Η Mάριος λέει:

    Καλά βρε Μαρακι, εγω δεν προσπαθώ να σε πεισώ, το ξέρεις αυτό.Εγω σου λέω την άποψή μου μονο.Ισως έχεις δίκιο, ίσως έχεις άδικο.Δε θα χαλάσουμε τις καρδιές μα γι\’αυτο.

  9. Ο/Η stealth λέει:

    Aγαπητε Μαριε.Με ενδιαφερον διαβασα και αυτην σου την καταχωρηση.Σε αυτα που εγραψες θα θελα να μιλησω σαν τεχνικος και μονο.Οι συχνοτητες απο 3-30 δεν συλλαμβανονται απο το ανθρωπινο ακουστικο νευρο.Ειναι πολυυυυυυυ χαμηλες.Αν καποιος θα ηθελε να το κανει αυτο θα επρεπε να βεβαιωθει οτι εχουμε στους υπολογιστες μας ηχητικα συστηματα παρα πολυ μεγαλης ηχητικης πιστοτητας ωστε να αναπαραχθουν αυτες οι συνχοτητες….Γιατι μπορει να μην ακουγονται αλλα τις αισθανομαστε. Οταν βαζεις το star wars και εχεις ανοιξει το home cinema σου, την στιγμη που ο καναπες σου τρεμει απο τις εκρηξεις στην ταινια ( λογο του θηριωδους υπογουφερ που εχεις) εκεινη την στιγμη "ακους" τετοιες συχνοτητες…Αυτα καθαρα τεχνικα.Ειμαι μαζι σου στο οτι καποιοι δεν παιζουν μονο με τα νευρα μας…Και σιγουρα δεν γνωριζω εαν οι υποηχητικες συχνοτητες επηρεαζουν ή οχι τον ανθρωπινο οργανισμο και πως… Αυτο που ξερω ομως ειναι αγαπητε μου φιλε οτι η ανθρωπινη βλακεια εχει χτυπησει κοκκινα και το internet ειναι και αυτο προσφορο εδαφος για τον καθε λογης τσαρλατανο…Με την συγκαταθεση μας παντα !Να σαι καλα φιλε Μαριε.

  10. Ο/Η stealth λέει:

    ααα ! Και μην ξεχασω φιλε Μαριε.Οποιος θελει μπορει να παει σε ενα καταστημα ηλεκτρονικων (με ανταλακτικα κλπ) και να προμηθευθει μια ΓΕΝΗΤΡΙΑ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ.Θα την συνδεσει στο ηχοσυστημα του και θα παραγει οτι συχνοτητα θελει και σε μεγαλη ποσοτητα…Μην παιδευομαστε με σελιδες κπλ κλπ !!!Τζαμπα δοση θα χουμε !!!!!!!!

  11. Ο/Η Mάριος λέει:

    Χμμμμ……ενδιαφέροντα όσα λες φίλε stealth.

  12. Ο/Η Καλλιόπη λέει:

    Ή ετσι ή αλλιως μια προειδοποίση ακόμα δεν εβλαψε ποτέ κανέναν,και μάλιστα μου φάνηκε πολυ χρησιμη και θα το ψάξω λίγο για να δω γιατί ο γιος μου ο μικρός 13 χρονων είναι σχεδόν όλη μέρα κολημενος στο youtube με τα ακουστικά.Αχ βρε Μάριε,ψίλους στα αυτία μας έβαλες.

  13. Ο/Η stealth λέει:

    Aγαπητε Μαριε ισως αυτος ειναι και ο σκοπος… να εθιστουμε στην ιδεα οτι μπορει να εθιστουμε…Οι ηχοι αυτοι δεν ειναι δυνατον να ΑΝΑΠΑΡΑΧΘΟΥΝ απο τα ακουστικα του 13 χρονου γιου της αγαπητης κυριας Καλιοπης !Δεν μπορουμε να τους ακουσουμε ετσι.Το τι μουσικη οπως παιζει στα ακουστικα του νεαρου και του καθε νεαρου,αυτο ειναι πραγματικα τεραστιο ζητημα !!!Πειραματα με υποηχους εγιναν και συνεχιζουν να γινονται ακομη και σημερα.Εχεις δικιο σε αυτο Μαριε.Εκτος αυτου μην ξεχναμε οτι αυτες οι συχνοτητες που η ονομασια τους ειναι ELF (extremely low frequencies) ειναι σε χρηση στα υποβρυχια για την επικοινωνια τους οταν βρισκονται σε "νορμαλ" βαθη.Δεν προκειται για κατι νεο διαβολικο που ρθε να μας κατασπαραξει…Απλα ειναι προφανες οτι καποιοι επιτηδιοι κανουν οτι μπορουν να μας εθισουν σε ιδεες.Ακομη και αν ειναι ψευτικες αυτες αν εθιστουμε η δουλεια εγινε.Το βραδυ κατ ιδιαν ας το συζητησουμε πιο περα αγαπητε Μαριε…Βλεπεις το "προβλημα" δεν ειναι στις ΕLF…αλλα στις μικροκυματικες…Θα τα πουμε το βραδυ.Καλο μεσημερι σε ολους !

  14. Ο/Η stealth λέει:

    Ολο ξεχναω και κατι αγαπητε φιλε.(Συγνωμη σου χω γραψει ενα σωρο καταχωρησεις)Οταν εκθεσουμε εναν ανθρωπο σε συχνοτητες κοντα στο ανθρωπινο ακουστικο οριο τα 20hz (μεχρι εκει με το ζορι) ή ακομη πιο κατω, αυτο που επιτυγχανουμε ειναι να τον ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ! ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΣ καταλαμβανει τον ανθρωπο σε αυτα τα επιπεδα.Σε καμια περιπτωση ευφορια χαρα ηρεμια γαληνη κλπ κλπ. Φαντασου να πεσει διπλα σου κεραυνος…Καπως ετσι…Αυτα.(Μαριε δεν ξαναγραφω τιποτα για σημερα )

  15. Ο/Η Mάριος λέει:

    οκ, χρήσιμες οι πληροφορίες σου.Αστο μη κουραστείς άλλο φίλε stealth, θα σε πιάσει τενοντιτιδα.

  16. Ο/Η Annyra λέει:

    Χρόνια πολλά Μάριε.Διάβαζα τις αναρτήσεις σου μα δεν είχα χρόνο (λόγο παρέας στο εξοχικό) να γράψω δυο λόγια…Μου αρέσουν πολλή τα διηγήματά σου συγχαρητήρια. Τώρα που βρήκα γράφω εδώ ότι κρατώ ακόμα επιφυλάξεις για το drugs cyber…Όχι ότι δεν μπορεί να συμβεί στο μέλλον….Να είσαι πάντα φωτεινός, χαρούμενος, δημιουργικός.Άννα

  17. Ο/Η Thanasis- λέει:

    Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΩΘΕΙΤΩ…ε….άμα μπορεί ας σώσει και κανέναν κολητόν..Συλλογικές σωτηρίες μην περιμένετε….Χαμένος χρόνος!!!

  18. Ο/Η erato λέει:

    Μπράβο Μάριε άλλη μια εύστοχη ανάρτηση!! Όλοι μας πρέπει να αφυπνιστούμε

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.