Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΙ Η ΨΥΧΗ

O άνθρωπος είναι ένα πολύπλευρο ον.
Κλαίει, λυπάται, χαίρεται, θλίβεται, γελάει, εκστασιάζεται, διαβάζει, ζωγραφίζει, χορεύει, παίζει, ερωτεύεται, ανάζητάει, πονάει, δημιουργεί, ελπίζει, σκέφτεται, ρωτάει.
Ο άνθρωπος ειναι επίσης ένα ον(ίσως το μοναδικό σε όλο το πλανήτη απ όσο ξέρουμε)που του αρέσει να ψάχνει το παρελθόν του και να το καταγράφει.
Η Αρχαιλογια και η ιστορία είναι η επιστήμες που δημιουργησε ο άνθρωπος για να ανακαλύπτει ποίοι ήταν οι προγονοί του και τη συνέβη σε εποχές απομακρυσμένες και απρόσιτες από το χρόνο οπού βρίσκεται.
Ο άνθρωπος είναι επίσης το μοναδικό ον στο πλανήτη που έχει μάθει να συσωρεύει με την μέθοδο της γραφής απίστευτες πλήροφορίες και μεγάλους όγκους γνώσης.
Η γραφή ήταν η φωτιά του μυαλού μας, αυτού που διαιώνισε πληροφορίες ώστε ο πολιτισμός μας να συνέχιστεί σε όλα τα πεδία του χρόνου.
Ο Άνθρωπος.
Ένα εκπληκτκό ον που μόλις στον αιώνα μας αρχίζει να καταλαβαίνει πόσο πολύ σπουδαία ήταν τα επιτεύγματα(τεχνολογικά και μη)που δημιούργησε.
Σίγουρα όλ αυτά έχουν μια σημασία για την πρόοδο του πνεύματος
Οι άνθρωποι έτσι αφυπνίζονται λίγο πιο γρήγορα απ’ ότι πρίν.
Όμως ο άνθρωπος είναι Ψυχή όχι μηχανή.Αυτό τον κάνει να σκέφτεται πολλές φορές με φιλοσοφικούς όρους, πνευματικούς όρους, θρησκευτικούς όρους.
Αυτό συμβαίνει γιατί η Ψυχή είναι εμείς οι ίδιοι και κατά συνέπεια είμαστε φωτεινά όντα, όχι νεκρή ύλη.
Ο άνθρωπος είναι ένα πολύπλευρο ον………..
 
 
 
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.