Ο ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

 

Ο Ιούλιος Βερν (γαλλικά: Jules Verne) ήταν Γάλλος συγγραφέας. Γεννήθηκε στις 8 Φεβρουαρίου 1828 στην Νάντη και πέθανε(μόνο το σώμα του, όχι η ψυχή του) στις 24 Μαρτίου 1905 στην Αμιένη.

Ο πιο πολυταξιδεμένος άνθρωπος στο κόσμο.

Ταξίδεψε με την φαντασία του στα Καρπάθια(Ο πύργος των καρπαθίων)εκτοξευτηκέ μέ τη σελήνη(από τη γη στη σελήνη)και περιστράφηκε γύρω πα αυτή(γύρω απο τη σελήνη).

Ταξίδεψε και πολέμησε με γιγάντια χταπόδια των ωκεανών και έγινε καπετάνιος υποβρυχίου(20.000 λέυγες υπό τη θάλασσα, βρέθηκε μεσα στα έγκατα της γης(ταξίδι στο κέντρο της γης), βρέθηκε σε ένα απομονωμένο νησί(η μυστηριώδης νήσος)ταξίδεψε σε πολύ μεγάλες και μακρίνες αποστάσεις(από τον καύκασο στο πεκινο)πήγε μέχρι την άκρη του κόσμου(ο φάρος στην άκρη του κόσμου)ταξίδεψε ακόμη και στη ανταρκτική και είδε το μεγαλείο της(η σφίγγα των πάγων).

Ο άνθρωπος αυτός, με την απεριόριστη πηγαία φαντασία ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο(!!!)περισσότερο από τον Κουστώ, τον Μαγγελάνο, τον Μάρκο Πόλο ή τον Κολόμβο

Ταξίδεψε περσσότερο από τον Πιζάρο , τον Δρ Λίβιγκστον, τον Κουκ, και τον πειρατή μαυρογένη.

Η φαντασία του τον ταξίδευε παντού, δεν χρειαστηκε να μπει σε πλοίο, άμαξα, άλλο μεταφορικό μέσο!!!Η φαντασία του ήταν η κινητήριος δύναμή που τον πήγαινε παντού.

Ένας άνθρωπος που οραματήστικε εφευρέσεις που φαίνονται μέσα στα βιβλία του και που μίλησε για άγνωστους τόπους, του οποίους μας κάλεσε να εξερευνήσουμε.Μας οδήγησε σαν ένας έμπειρος ιχνηλάτης μέσα σε δάση(οι πιθηκανθρωποι του δάσους)για να δούμε πράγματα μέσα από τα μάτια της φαντασίας του που αλλιώς δε θα είχαμε δει ποτε.Ένας άνθρωπος που πήγε παντού με την φαντασία και η πέννα του κατέγραψε όλα αυτά που είδε.

Ένας Γάλλος που ένιωθε την Πατρίδα του δικιά του Πατρίδα αλλά τον κόσμο τον είχε παιδί του.

Μια εξέχουσα μορφή στο χώρο της λογοτεχνίας, της τέχνης, της φαντασίας

Δεν πέθανε ποτέ.Βρίκσεται η Ψυχή Του μέσα στα βιβλία του και ακόμη μας καθοδηγεί σε άγνωστους κόσμους και  απάτητα μέρη, και μας συμβουλεύει έτσι να γίνουμε συνειδητοί ταξιδιώτες……να γίνουμε απελυθερωτές της γνώσης.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to Ο ΠΙΟ ΠΟΛΥΤΑΞΙΔΕΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ

  1. Ο/Η sugar λέει:

    Ειναικαποιοι  ανθρωποι που  ειναι χαρισματικοι….ειτε με την φανασια τους πηγαν πιο περα απο την εποχη τους
    και ειδαν και εγραψαν για καποια πραγματα τα οποια συνεβησαν μετα …ειτε ειναι ενορατικοι…..οπως ο  Ιουλιος Βερν!!
    δεν ειναι υπεροχο ????

  2. Ο/Η Mάριος λέει:

    Φυσικά και είναι υπέροχο!!!Ακόμα και οι Αμερικάνοι, που δε φημίζονται για την κουλτούρα τους, το αναγνωρισαν αυτό.Έτσι, το πρωτο αμερικανικό υποβρύχιο που είχε κατασκευαστεί του δωθηκε συμβολικα το όνομα "Ναυτίλος" προς τιμήν του μεγάλου γάλλου συγγραφεα που το εμπνευστηκε, και έγραψε γι \’αυτό στο βιβλίο του 20.000 λεύγες από τη θάλασσα.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.