ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΣ(γ’ μερος)

Τι είναι χρόνος? (3ο και τελευταιο μερος)
Ο Χρόνος επηρεάζει τη ζωή μας.Με βαση τον χρόνο προσδιορίζουμε σημαντικα γεγονοτα στη ζωή μας, για παράδειγμα, πότε είναι ώρα για δουλειά, πότέ είναι ώρα να πάμε σε ένα επαγγελματικό meeting, πότε να βγούμε έξοδο, πότε να πάμε διακοπές κ.α.
ακόμη υπάρχουν και λεκτικές εκφραση που δείχνουν τη βαρύτητα της ένοιας του χρόνου, όπως "Ο χρόνος είναι χρήμα", "δεν έχω χρόνο τώρα" κ.α.
Εκείνο που δεν μπορεί να πίασει ακόμα ο νους μας, είναι πως αφου ο χρόνος δημιουργήθηκε μαζί με καθε τι άλλο στο σύμπαν με την εναρξη του big bang(της μεγάλης έκρηξης)τότε τί είδος χρόνου υπηρχε πιο πριν?
Πριν την "δημιουργία" δηλαδή υπήρχε χρόνος?ΑΝ υπήρχε υπάρχει ακόμη?
ΑΝ δεν υπήρχε πως μπορουμε να αντιληφθουμε το κυλισμα της αιωνιότητας πριν τη μεγαλη έκρηξη χωρίς χρόνο?
Φυσικα αυτές οι ερωτήσεις απαντούνται ακόμη σε θεωρητικά εππιπεδα ακόμη και από τους πλέον μεγαλυτερους κοσμολόγους!
Κάθε μερα είναι μια ταυτοτητα ενος χρονικού συστήματος που χωρίζεται σε 24 ώρες.Ο μήνας είναι επίσης ένα χρονικό συστημα, όπως φυσικά το έτος ο αιωνας και η χιλιετηρήδα!
Η ιστορία, μια αλλή επιστήμη σε άμεση σχέση με τον χρόνο, είναι στη πραγματηκότητα ένα είδος χρόνου εγκλοβισμένου στο πεδίο των λέξεων.
Η επιστήμη αυτή μας λέει ,ας πουμε, ποια χρονιά και ποια μέρα γκρεμίστηκε το τοίχος του αίσχους στο βερολινο, ή πότε απεκτησε την ανεξαρτησία της από τους βραττανούς η ινδία.
Ολ’ αυτά εχουν κοινό σημειο το πάντα, και μέσω αυτού υπολογιζονται.Είναι πάντα ο χρόνος!!!
Για να υπολογίζουμε όλη η ανθρωποτητα άριστα τον χρόνο σε όλο τον πλανητη, διαιρέσαμε τον πλανήτη σε χρονικές ζώνες που τις ονομάσαμε μεσημβρινούς.Φυσικα επρεπε να υπαρχει μια σειρά, ποιος θα ειναι πρωτος δευτερος και τα λοιπά.Ο πρωτος θα καθοριζε ενωείται και τους υπόλοιπους και έτσι οι προτάθηκαν με συμβιλκα οι εξής πολεις: αθηνα,ο μεσημβρινός θα περνουσ απ την ακρόπολη, Γκίζα, ο μεσημβρινός θα περνουσε απ την μεγαλη πυραμιδα.Επίσης προταθηκαν το παρίσι και καποιες άλλες ευρωπα’ι’κες πόλεις αλλά ο μεσημβρινος που ψηφιστικε ήταν του γκρινου’ι’τς.
Αν πάτε στο γκρινου’ι’τς καμιά φορα, προσέξτε και μια "χρυση μεταλική λοριδα" που διασχιζει το δρόμο.Είναι ο μεσημβρινός του γκρίνουιτς
Για να πατε φυσικα απ την ελλάδα στο λονδίνο χρειαζεστε….χρόνο, και το αερπλάνο που θα διανύσει αυτή την απόσταση  θα καταναλωσει και αυτο χρόνο.
Τελικά ο χρόνος είναι ενας σκληρός ηγεμόνας που δύσκολα αφήνει κάποιον να του ξεγλυστρίσει από τους νόμους που ο ίδιος εχει θέσει.Το σκήπτρο του μας διαφεντεύει ολους, πλούσιους και φτωχους, αντρες και γυναίκες, νεόυς και ηλικιομένους.
Άραγε ποιος θα μπορέσει να να πραξει αυτό που εκανε ο Διας με τον Κρόνο/Χρόνο και να μας απελευθερωσει απ τα δεσμά του?
Θα μπορέσει ποτε ο άνθρωπος να τιθασευσει τον χρόνο και να ζει στο αχρονο ή είναι φρουδες ελπιδες?
Ο "Χρόνος" θα δείξει……..   
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΟΣ(γ’ μερος)

  1. Ο/Η katabran λέει:

    Εαν είσαι ελεύθερος μέσα σου τελικά, η ψυχή δεν ορίζει όρια, και ο χρόνος καταντά απλά μια "ιδέα" που πέρασε απο το μυαλό του ανθρώπου για να μείνει και να βάλει σε τάξη κάποια πράγματα. Η ζωή όμως είναι πέρα απο τον χρόνο και το ρολόι μπορεί απλά να γίνει κόσμημα:-)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.